Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας πανικό στους πολίτες και συναγερμό στις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu της Κωνσταντινούπολης. Στην περιοχή στάλθηκε μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Anadolu άγνωστη είναι για την ώρα η αιτία της έκρηξης.

Οι πρώτες πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ κάνουν επίσης λόγο για πέντε νεκρούς και για δεκάδες τραυματίες χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με το τουρκικό CNN εξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές εξετάζουν την ύπαρξη καμικάζι ή το ενδεχόμενο να είχε τοποθετηθεί στο σημείο εκρηκτικός μηχανισμός.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ έχουν σπεύσει και αρκετά ασθενοφόρα.

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε βίντεο, τα οποία ήδη κάνουν τον γύρο των social media. Στα στιγμιότυπα είναι επίσης εμφανές ότι μετά το συμβάν επικράτησε πανικός, καθώς στην περιοχή βρισκόταν πλήθος κόσμου. 

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν κόσμος να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, καθώς και μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων να σπεύδει προς την περιοχή.

Προσοχή σκληρές εικόνες