Ο βασιλιάς Κάρολος ταξίδεψε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας για να βρεθεί στην πομπή της Ελισάβετ, με την σορό της να τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για μία μέρα, καθώς πρόκειται να επιστρέψει στο Λονδίνο για να γίνει η ταφή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο λαός της Σκωτίας πρόκειται να αποδώσει τιμές στη Βρετανή μονάρχη που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών, ενώ την επόμενη μέρα, η σορός θα επιστρέψει στα βασιλικά ανάκτορα στο Λονδίνο.

Πρόκειται λοιπόν, για την πρώτη στάση της βασιλικής νεκρικής πομπής που ξεκίνησε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στη βασιλική κρύπτη, όπου θα γίνει και η ταφή.

Έτσι, η πομπή που συνόδευσε τη σορό της Ελισάβετ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο, ξεκίνησε με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος συνοδεύτηκε από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Την αυτοκινητοπομπή περιστοίχισαν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες, ενώ μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Μάλιστα, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα.

Σημειώνεται, ότι λίγο νωρίτερα ο νέος μονάρχης μίλησε στους Βρετανούς βουλευτές για την επόμενη μέρα της χώρας, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 96 ετών.