Η Βρετανία είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, με ειδικούς στη γλώσσα του σώματος να αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι θρηνούν με διαφορετικό τρόπο την απώλεια της γυναίκας που ήταν πάντα δίπλα τους.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, η απώλεια της μονάρχη μπορεί να ήταν αναμενόμενη, αφού είχε φτάσει 96 ετών, όμως ο γιος της δείχνει ακόμα συγκλονισμένος και ότι χρειάζεται χρόνο να μείνει μόνος του, σε αντίθεση με τον εγγονό, που φαίνεται να συγκρατεί το πένθος του.

Συγκεκριμένα, ο Κάρολος μία μέρα μετά τον θάνατο της Ελισάβετ στο παλάτι Balmoral της Σκωτίας, εθεάθη μέσα σε μια μαύρη λιμουζίνα, πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο, ώστε να μεταβεί στο Λονδίνο, όπου θα απευθύνει διάγγελμα ως ο νέος βασιλιάς.

Το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο γιος της Ελισάβετ καθόνταν σκιθρωπός στα πίσω καθίσματα, με το χέρι στο πρόσωπο του και με κόκκινα μάτια, κάτι που υποδήλωνε ότι έκλαιγε, μέχρι να βγει έξω από το παλάτι.

Ο βασιλιάς Κάρολος την στιγμή που βγαίνει από τη λιμουζίνα για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο

Αντιθέτως, ο Χάρι έδειχνε περισσότερο σε εγρήγορση και όταν μπήκε στο αεροπλάνο για να πάει στη βασιλική κατοικία, αρκετοί τον είδαν να δίνει συλλυπητήρια και να συμπαραστέκεται σε οπαδούς του βρετανικού θρόνου, παρά την απώλεια της γιαγιάς του.

Χαρακτηριστικά, η ειδική στη γλώσσα του σώματος Judi James είπε ότι «ενώ ο μικρότερος γιος του άφησε το Balmoral για να επιστρέψει στη σύζυγό του, ο Κάρολος καθόταν στο αυτοκίνητό του πίσω από την Καμίλα. Φαινόταν σχεδόν σαν να έπρεπε να είναι απομονωμένος, για να βυθιστεί στη θλίψη του».

«Η έκφραση του προσώπου του έφερε κάποια σημάδια σοκ, τα οποία μπορεί να είναι φυσιολογικά, ακόμη και μετά από έναν αναμενόμενο θάνατο», είπε και πρόσθεσε ότι «ο Χάρι αφού χαιρέτισε μερικούς εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, παρηγόρησε μια αεροσυνοδό, που φαινόταν να θρηνεί την απώλεια της Ελισάβετ».