Μέλη της στενής βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας έσπευσαν χθες στο παλάτι του Μπάλμοραλ στη Σκωτία για να βρεθούν δίπλα στη βασίλισσα Ελισάβετ μετά την προειδοποίηση των γιατρών για την υγεία της, δεν πρόλαβαν όμως να τη δουν προτού φύγει από τη ζωή, σύμφωνα με τη Daily Mail. Μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά της, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος και η αδερφή του πριγκίπισσα Άννα κατάφεραν να βρεθούν δίπλα της πριν από τον θάνατό της, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του Σοφία και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αν και έσπευσαν στη Σκωτία, φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ όσο ήταν εν ζωή.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Μπάλμπραλ περίπου 1,5 ώρα μετά τη δημόσια ανακοίνωση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φύγει από τη ζωή.

Ο Κάρολος βρέθηκε στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ λίγες ώρες πριν την πρώτη ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ ότι οι γιατροί της 96χρονης ήταν «ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της.

Ο Κάρολος ταξίδεψε στη Σκωτία με το ελικόπτερο της βασίλισσας Ελισάβετ το οποίο απογειώθηκε στις 8:48 το πρωί της Πέμπτης για να τον παραλάβει από το Dumfries House προκειμένου τελικά να φτάσει στο παλάτι του Μπάλμοραλ στις 12:27 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκεί μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο και η σύζυγός του, Καμίλα.

Η κόρη της βασίλισσας, πριγκίπισσα Άννα, ήταν ήδη με τη μητέρα της καθώς είχε αναλάβει εκδηλώσεις στην περιοχή.

Το προσωπικό του παλατιού κανόνισε να σταλεί τζετ για να μεταφέρει στη Σκωτία τον πρίγκιπα Έντουαρντ, τη σύζυγό του, την οποία η 96χρονη μονάρχης θεωρούσε ως δεύτερη κόρη της, και τον πρίγκιπα Άντριου. Μαζί τους στο ίδιο αεροσκάφος βρέθηκε και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Η σύζυγός του Κέιτ έμεινε με τα παιδιά τους, καθώς είχαν μόλις ξεκινήσει τη νέα σχολική χρονιά.

Η οικογένεια έφτασε στο Μπάλμοραλ στις 19:06 και παρόλο που τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν επιβεβαιώσει την ώρα του θανάτου, πιστεύεται ότι δεν κατάφεραν να δουν την 96χρονη μονάρχη προτού πεθάνει.