Προβληματισμός υπάρχει στη Βρετανία σχετικά με την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες που δείχνουν την μονάρχη με μελανιασμένο χέρι, την στιγμή που υποδέχεται την Λιζ Τρας στο κάστρο Balmoral της Σκωτίας.

Σύμφωνα με την nypost.com, οι νέες ανησυχίες για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας ξεκίνησαν από τον τρόπο με τον οποίο ζήτησε από την νέα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Ελισάβετ έχει διορίσει 14 πρωθυπουργούς κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της, με τις τελετές να γίνονται συνήθως στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή γενικά στο Λονδίνο. Όμως, αυτή την φορά υποδέχτηκε την διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον στη Σκωτία -όπου η μονάρχης είχε ταξιδέψει πριν από λίγο καιρό-, με φήμες να αναφέρουν πως η ίδια ήταν αρκετά αδύναμη, ώστε να επιστρέψει στο παλάτι, για να πραγματοποιήσει εκεί την τελετή.

Βασίλισσα Ελισάβετ και Λιζ Τρας
Η φωτογραφία που αναστάτωσε τους βασιλικούς κύκλους στη Βρετανία από την συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με την Λιζ Τρας

Παράλληλα, στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διακρίνεται το χέρι της Ελισάβετ να έχει μια μεγάλη μελανιά, ενώ εκείνη φαίνεται καταβεβλημένη και μαζεμένη. Έτσι, έχει ξεκινήσει μια παραφιλολογία για την υγεία της, ειδικά αν υπολογιστούν τα σχετικά δημοσιεύματα που την αφορούσαν και κυκλοφόρησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Πλημμύρισε» με σχόλια το Twitter

Η εικόνα της Ελισάβετ με το μελανιασμένο χέρι αμέσως έκανε τον γύρο του διαδικτύου και πολλοί χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν, με ορισμένους να αναφέρουν ότι είναι κάτι λογικό, λόγω της ηλικίας της.

«Τα χέρια της μαμάς και του μπαμπά μου ήταν έτσι, νομίζω ότι έχει να κάνει με το δέρμα που γίνεται πιο λεπτό με την ηλικία και επομένως είναι πιο ευαίσθητο σε μώλωπες», ανάφερε ένας χρήστης.

Παράλληλα, κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι η μονάρχης αντιμετωπίζει προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη τεράστια μελανιά.

«Σβήνει μπροστά στα μάτια μας»

Τα πρώτα δημοσιεύματα με κάποιο βάρος για την υγεία της Ελισάβετ άρχισαν να κυκλοφορούν από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού και ανέλυαν τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετώπιζε η υπερήλικη μονάρχης. Στη συνέχεια, η ίδια ξεκίνησε να ακυρώνει μια σειρά από εμφανίσεις, όπου αρχικά δικαιολογήθηκαν, λόγω του κορονοϊού και των lockdown.

Έπειτα όμως, εμφανίστηκε δημόσια με μπαστούνι -πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια-, ενώ έχασε τον σύζυγο της και διέρρευσε στον Τύπο, το σχέδιο που έχει στο συρτάρι η εκάστοτε κυβέρνηση της Βρετανίας, σε περίπτωση που πεθάνει η βασίλισσα.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Παράλληλα, τους τελευταίος μήνες ακύρωσε πολλές δημόσιες εμφανίσεις με την επίσημη ενημέρωση από το Παλάτι να αναφέρει ότι πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις, επειδή η Ελισάβετ αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Έτσι, έκτοτε έχει ξεκινήσει μια παραφιλολογία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ με έναν βασιλικό εμπειρογνώμονα να αναφέρει χαρακτηριστικά πως η η βασίλισσα «σβήνει μπροστά στα μάτια μας».