Μια ακόμη διαρροή ήρθε να προστεθεί από το γνωστό ιστόστοπο, ο οποίος δημοσιεύει απόρρητα τηλεγραφήματα. Σύμφωνα με αυτά η Ινδία φέρεται να έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι 43 στρατόπεδα ενόπλων εξακολουθούν να υπάρχουν στο Πακιστάν. Συγκεκριμένα, 22 από αυτά βρίσκονται στο ινδικό Κασμίρ κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου και δεν έχουν γίνει αρκετές κινήσεις για το κλείσιμο αυτών.

Η αναφορά αυτή έγινε κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχαν τον περασμένο Ιούνιο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζιμ Τζόουνς και ο ινδός υπουργός Αμυνας Α.Κ. Αντονι. Παρόν ήταν και ο αρχηγός του ινδικού γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Ντιπάκ Καπούρ, ο οποίος ανέφερε ότι παρά τις διάφορες εφόδους που έχουν πραγματοποιήσει ορισμένα από τα στρατόπεδα λειτούργησαν ξανά.

Ο Καπούρ πρόσθεσε ότι η Ινδία έχει βελτιώσει την κατάσταση στα σύνορα και το 15% με 20% αυτών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα τα καταφέρνουν. «Εάν εμείς μπορούμε να τους πιάνουμε γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο πακιστανικός στρατός;», διερωτήθηκε.

Τέλος, έγινε συζήτηση για το Αφγανιστάν, όπου η Ινδία έχει συμφέροντα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια διεθνής επιχείρηση, γιατί «η Ινδία δεν μπορεί να φανταστεί ούτε για μια στιγμή ότι οι ταλιμπάν θα καταλάβουν τη γείτονα χώρα».