Newsroom

Από 1ης Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Ρωσίας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα ξεκινήσει κύκλος μαθημάτων με τίτλο «Συζητήσεις για τα σημαντικά», στο πλαίσιο των οποίων θα εμφυσείται στα παιδιά ο πατριωτισμός και η αγάπη για την πατρίδα. Ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii στο ρεπορτάζ του με τίτλο «Η ευτυχία της Πατρίδας είναι πιο ακριβή από την ζωή», αναφέρεται στις σχετικές οδηγίες που έχουν καταρτισθεί για τους δασκάλους που θα διδάσκουν αυτά τα μαθήματα.

«Στην νέα σχολική χρονιά στους Ρώσους μαθητές κάθε εβδομάδα θα τους λένε, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι παράδειγμα πραγματικής αγάπης για την χώρα και τον ρωσικό λαό, ενώ ο πραγματικός πατριώτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να πεθάνει για την ευτυχία της Πατρίδας», γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii, αναφερόμενος στα μαθήματα αυτά.

Στους μαθητές της 1ης και 2ας τάξης σχεδιάζεται το πρόγραμμα να εμφυσήσει «την αγάπη για την Πατρίδα μου» μέσω της αγάπης για την φύση της χώρας. Στις οδηγίες μεθοδολογίας προς τους δασκάλους προτείνεται να βάζουν στα παιδιά να ακούνε ήχους της φύσης, να τους δείχνουν φωτογραφίες με τοπία από την ρωσική φύση και να ακούν πατριωτικά τραγούδια. Ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μαθήματος περιλαμβάνεται το σοβιετικό τραγούδι «Από πού αρχίζει η Πατρίδα».

Σχολική τάξη

Προϋποτίθεται ότι σκοπός αυτού του είδους των μαθημάτων είναι «η διαπαιδαγώγηση των πατριωτικών αισθημάτων» αλλά και να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά «την δική τους ταυτότητα ως πολίτες, και να μάθουν να αγαπούν την πολυμορφία και την ομορφιά της φύσης της Πατρίδας».
Στους μαθητές της 3ης και 4ης τάξης οι δάσκαλοι θα εξηγούν ότι η αγάπη προς την πατρίδα εκδηλώνεται «με την ανδρεία και την αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση της Πατρίδας σε επικίνδυνους για την ίδια καιρούς», ενώ στους μαθητές της 5ης, 6ης και 7ης τάξης οι δάσκαλοι θα αρχίσουν να μιλούν για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και τους στόχους της, όπως είναι «η υπεράσπιση του πληθυσμού του Ντονμπάς από το καθεστώς του Κιέβου» και «ο αφοπλισμός της Ουκρανίας».

Οι συζητήσεις αυτές με τους μαθητές έχουν ως σκοπό «να καταλάβουν οι μαθητές τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ότι οι κάτοικοι των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ είναι Ρώσοι και για αυτό είναι σημαντικό να επιστρέψουν στην Ρωσία», και πως «οι Ρώσοι στρατιωτικοί είναι ήρωες». Τα μαθήματα στις μεγαλύτερες τάξεις θα ολοκληρώνονται με αυτά τα συμπεράσματα.

Μαθητής κάθεται σε θρανίο και γράφει

Στους μαθητές της 8ης τάξης οι δάσκαλοι θα μιλούν επίσης για το ότι «οι πραγματικοί πατριώτες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα με το όπλο στο χέρι».

Το μάθημα «Οι συζητήσεις για τα σημαντικά», θα διδάσκεται στο πλαίσιο «της υπεράσπισης της ρωσικής κοινωνίας από τις καταστροφικές πληροφοριακές -ψυχολογικές επιδράσεις» και της «ενίσχυσης των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών», σύμφωνα με το διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν «Για την στρατηγική εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Για την επεξεργασία των εν λόγω διαδραστικών μαθημάτων με πατριωτικό περιεχόμενο, το υπουργείο Παιδείας έχει δαπανήσει ήδη 22 εκατομμύρια ρούβλια, γράφει ο ιστότοπος «Vaznie istorii».

  • Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας έχει αναγνωρίσει τον ιστότοπο Vaznie istorii ως «ανεπιθύμητη οργάνωση» και η ανάρτηση αυτής της είδησης στην Ρωσία μπορεί να έχει ως επίπτωση την επιβολή προστίμου, ενώ η επαναλαμβανόμενη ανάρτηση μπορεί να συνεπάγεται ποινική δίωξη σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.