Τη λήξη της ομηρείας στο ξενοδοχείο Χαγιάτ του Μογκαντίσου όπου εισέβαλαν την Παρασκευή μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, ανακοίνωσαν οι αρχές της Σομαλίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ύστερα από ένα θρίλερ διάρκειας περίπου 30 ωρών, «οι δυνάμεις ασφαλείας έβαλαν πλέον τέλος στην πολιορκία και οι ένοπλοι είναι νεκροί. Δεν είχαμε πυρά από το κτίριο την τελευταία ώρα», δήλωσε στο AFP σομαλός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για αυτήν την αιματηρή επίθεση το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι νεκροί είναι περίπου 40. Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πρώην αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών της Σομαλίας, είχε μεταδώσει πως υπήρχαν τουλάχιστον 12 νεκροί.

Η επίθεση της Παρασκευής ήταν η πρώτη ευρείας κλίμακας που σημειώνεται στη Σομαλία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της χώρας, ο Χάσαν Σεΐχ Μοχάμουντ, τον Μάιο. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Σεμπάμπ που προσπαθεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια να ανατρέψει την κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσει ένα κράτος βασισμένο στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία.