Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, που επλήγη από βομβαρδισμούς το σαββατοκύριακο εν μέσω του πολέμου που συνεχίζεται στην Ουκρανία, λειτουργεί ξανά κανονικά.

Την είδηση που αφορά την εκ νέου λειτουργία του πυρηνικού σταθμού έκανε γνωστή ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχουμε πληροφορίες από τον στρατό και τους εκπροσώπους της ρωσικής Rosatom, που βρίσκονται εδώ, παρακολουθώντας απλά την κατάσταση. Έχουμε πληροφορίες από αυτούς ότι όλα λειτουργούν κανονικά», δήλωσε ο Γεβγκένιφ Μπαλίτσκι, επικεφαλής της διοίκησης στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Ο Μπαλίτσκι δήλωσε ότι η μονάδα, ο μεγαλύτερος σταθμός πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών αρχών. Το Κίεβο και η Μόσχα εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για τον βομβαρδισμό του σταθμού το σαββατοκύριακο.

O μεγαλύτερος στην Ευρώπη πυρηνικό σταθμός επλήγη το βράδυ του Σαββάτου (6/8) από επιθέσεις με ρουκέτες.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια από τον Μάρτιο βρισκόταν στα χέρια του ρωσικού στρατού. «Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων» ανέφεραν τότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεταν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.