Ένα «άπληστο» ομοφυλόφιλο ζευγάρι γυναικών που κέρδιζε 60.000 λίρες ετησίως από τις καθημερινές του δουλειές, αποφάσισε να πουλά κοκαΐνη τα βράδια για να πληρώσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών στο εξωτερικό και των επώνυμων ρούχων. Πρόκειται για τη 29χρονη Katie Barrington, και την 30χρονη Trenae Greenland, οι οποίες έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών και οκτώ μηνών.

Στο δικαστήριο Newport Crown ακούστηκε ότι το ζευγάρι των γυναικών ήταν σε σχέση για περισσότερα από 5 χρόνια και ζούσε πλουσιοπάροχα μαζί, πριν ανακαλύψει τις παράνομες δράσεις τους η αστυνομία.

Ο εισαγγελέας Νάιτζελ Φράιερ είπε ότι το «δίδυμο» κέρδιζε «πάνω από 100 λίρες την ημέρα τις καθημερινές και 200 ​​λίρες το Σαββατοκύριακο» πουλώντας κοκαΐνη. Μάλιστα, το ζευγάρι ήταν πολύ προσεχτικό με το πού και πώς θα διακινούσε τα ναρκωτικά. Επέλεγε τα μέρη όπου προμήθευε την κοκαΐνη. «Υπήρχαν πολλές συζητήσεις για μελλοντικές διακοπές, ακριβές διακοπές. Το κίνητρό τους εδώ ήταν η απληστία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας ενώ συμπλήρωσε πως μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους βρέθηκαν μετρητά και ρούχα από ακριβούς σχεδιαστές μόδας.

Ο Δικαστικός Λειτουργός, είπε πως οι δύο γυναίκες εντοπίστηκαν από την αστυνομία σε ένα Volkswagen Golf παρκαρισμένο έξω από μια πολυκατοικία, την ώρα που ένας άντρας μπήκε και βγήκε από το αυτοκίνητό τους.

«Οι αξιωματικοί κατέληξαν γρήγορα στο συμπέρασμα ότι γινόταν συναλλαγή ναρκωτικών», είπε ενώ «βρέθηκε μεγάλο ποσό μετρητών» πρόσθεσε. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρεις σακούλες λευκής σκόνης, ένα κινητό τηλέφωνο Nokia που οι γυναίκες προσπάθησαν να κρύψουν στο αυτοκίνητο τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου και ένα iPhone. Επιπλέον, ο κ. Φράιερ ανέφερε πως οι αστυνομικοί «έψαξαν» το τηλέφωνο και βρήκαν αναφορές για το πόσα χρήματα έβγαζε το δίδυμο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Το ζευγάρι παραδέχτηκε πως διακινούσε κοκαΐνη αλλά και ότι ανησυχούσε μήπως τις πιάσουν. Ο Κέβιν Σιλ, υπερασπιζόμενος το δίδυμο, είπε ότι οι γυναίκες ήταν εθισμένες στα ναρκωτικά και πούλησαν κοκαΐνη για να ξεπληρώσουν τους εμπόρους τους. Έγιναν δηλαδή βαποράκια για τη δόση τους.

Για την Barrington, οι γνωστοί της υποστήριξαν πως: «Είναι μια έξυπνη νέα γυναίκα. Η οικογένειά της και οι φίλοι της μιλούν με τα καλύτερα γι’ αυτή». «Ο εθισμός της στα ναρκωτικά, ήταν αυτό που την οδήγησε σε αυτή την απόφαση, να πουλά κοκαΐνη για τη δόση της. Νόμιζε πως ήταν ο μόνος τρόπος» ισχυρίστηκε ο συνήγορός της, υπερασπιζόμενος την νεαρή κοπέλα.

Από την πλευρά του, ο δικαστής Hale είπε: «Ήσασταν σε σχέση για περίπου πέντε χρόνια. Είχατε και οι δύο καλές δουλειές. Το οικογενειακό σας εισόδημα από αυτές τις δουλειές μαζί ήταν πάνω από 60.000 δολάρια ετησίως. «Είχατε ένα καλό μέλλον μαζί και τα πετάξατε όλα λόγω απληστίας» τόνισε.

«Αν δεν σε είχε πιάσει από καθαρή τύχη, θα συνέχιζες να το κάνεις αυτό. Βάζοντας περισσότερους ανθρώπους σε τέτοιου είδους καταστάσεις» επισήμανε. «Είστε δύο νεαρές κυρίες με καλό χαρακτήρα. Δύο νεαρές κυρίες με μέλλον που το πετάξατε στα σκουπίδια» συμπλήρωσε.

Μαζί με την ποινή φυλάκισης δύο ετών και οκτώ μηνών, που αποφάσισε το δικαστήριο, οι γυναίκες θα βρεθούν πάλι στις δικαστικές αίθουσες για το «Proceeds of Crime Act» έτσι ώστε να αποπληρώσουν τα παράνομα κέρδη τους.