Η Ιαπωνία είναι βυθισμένη στο πένθος από την δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ο οποίος δέχτηκε δύο πυροβολισμούς κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας που έδινε.

Σύμφωνα με την ιαπωνική Αστυνομία ο 41χρονος δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο όπλο που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ πάτησε δύο φορές την σκανδάλη. Με βάση βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε, φαίνεται πως η πρώτη σφαίρα δεν βρήκε τον στόχο της, με τον Άμπε να γυρνάει σαστισμένος από τον ήχο του πυροβολισμού.

Τότε ακούγεται ο δεύτερος πυροβολισμός με την σφαίρα να βρίσκει αυτή την φορά τον στόχο της και τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό να σωριάζεται στο δρόμο.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ακολουθούν ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ με την δολοφονία του Σίνζο Άμπε:

Το αυτοσχέδιο όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε

Πάθος με τα όπλα φαίνεται να έχει ο δολοφόνος Σίνζο Άμπε, καθώς στο σπίτι του εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση, είναι αυτοσχέδιο και δημιουργημένο από τον ίδιο.

Η Αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 41χρονου δράστη Τετσούγια Γιαμαγκάμι ένα εργαστήριο χειροποίητων όπλων και εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, με βάση την επίσημη ενημέρωση των αρχών, το όπλο που χρησιμοποίησε, το κατασκεύασε ο ίδιος με δύο κομμάτια, ένα για την κάννη και το δεύτερο για τη λαβή, από ξύλο. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό εκπυρσοκρότησης.