Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έστειλε μήνυμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην τα βάζουν με την Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα είναι μια πυρηνική δύναμη.

«Η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια είναι παράλογη. Και δυνητικά συνιστά απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας», έγραψε ο Μεντβέντεφ, που αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια αυτοκρατορία που έχει βάψει τα χέρια της με αίμα σε όλο τον κόσμο, αναφέροντας την εξόντωση των αυτοχθόνων Αμερικανών, τις πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και μια σειρά από πολέμους από το Βιετνάμ μέχρι το Αφγανιστάν.

Σημειώνεται, ότι με βάση όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η Ομοσπονδία των Αμερικανών Επιστημόνων, αναφέρει πως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν το 90% των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως, έχοντας η κάθε μια περίπου 4.000 πυρηνικές κεφαλές στα στρατιωτικά τους αποθέματα.