Ο Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε νέες ρωσικές φυλακές, στις οποίες όμως είναι μαζί με άτομα που έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες, με τον οποίο να τονίζει ότι είναι το μόνο άτομο στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα με την μικρότερη ποινή.

Ο πολιτικός επικριτής του Πούτιν είναι φυλακισμένος στο στο σωφρονιστικό ίδρυμα ΙΚ-6 στην περιοχή Βλαντίμιρ και μέσω ανάρτησης στο Instagram, σημείωσε ότι «οι κατάδικοι είναι καλοί. Ήρεμοι και φιλικοί. Όταν ήρθα εδώ σκέφτηκα αμέσως ότι είναι δολοφόνοι. Έτσι αποδείχθηκε. Σχεδόν όλοι τους είναι δολοφόνοι. Οι ποινές είναι τεράστιες. Τα δικά μου 9 χρόνια εδώ είναι η μικρότερη ποινή, λες και είμαι παιδί προσχολικής ηλικίας. Ο μέσος όρος των ποινών είναι 13- 15 χρόνια. Υπάρχουν 19 και 20 χρόνια. Πρόκειται για άτομα που έχουν διαπράξει δύο φόνους».

Επίσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ναβάλνι είπε ότι με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε μεγάλες ποινές «είναι πιο εύκολο» να κάθεσαι μαζί τους. «Υπάρχει λιγότερη φασαρία, λιγότεροι μικροκαβγάδες. Παρότι και οι ίδιοι εξαρτώνται παρά πολύ από την διεύθυνση των φυλακών», πρόσθεσε.

Σημειώνεται, ότι στις 22 Μαρτίου, δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Ναβάλνι για απάτη και έλλειψη σεβασμού προς το δικαστήριο, επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 9 ετών σε αποικία κρατουμένων αυστηρού καθεστώτος και χρηματικό πρόστιμο 1,3 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Στα τέλη Μαΐου ο Ρώσος πολιτικός είχε ανακοινώσει ότι του κοινοποιήθηκαν κατηγορίες για σύσταση εξτρεμιστικής οργάνωσης, οι οποίες επισύρουν επιπλέον ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.