Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την υγεία του ρώσου προέδρου, προκαλώντας… τριγμούς στο Κρεμλίνο. Ένα νέο βίντεο της βρετανικής εφημερίδας «Express» που σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του Βλαντίμιρ Πούτιν βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του ρώσου ηγέτη έχουν τροφοδοτήσει τον τελευταίο καιρό μια έντονη φημολογία ότι είναι βαριά άρρωστος. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι υποφέρει από προβλήματα στην πλάτη και φαίνεται να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση περισσότερες από μία φορές, ενώ αρκετά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πάσχει από Πάρκινσον. Οι αναφορές ότι επισκέπτεται συχνά ειδικούς στον καρκίνο έχουν εγείρει ακόμα περισσότερα ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Express» που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της σχετικό βίντεο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παλεύει να κρατηθεί όρθιος καθώς τα πόδια του λυγίζουν αρκετές φορές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την «Ημέρα της Ρωσίας». 

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι η σημασία της ρωσικής ενότητας και του πατριωτισμού είναι «τόσο αναγκαία όσο ποτέ», με την κάμερα να κάνει «ζουμ» στα πόδια του… (Το σημείο στο 1:11 στο παρακάτω βίντεο).

«Τα πόδια του Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να μην μπορούν να σταθούν ακίνητα και να σηκώσουν το σωματικό του βάρος αφού λυγίζουν την ώρα που ο Ρώσος ηγέτης εκφωνεί την ομιλία του», σχολιάζουν τα βρετανικά δημοσιεύματα.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του Γάλλου δημοσιογράφου Ρεζίς Ζαντέ και του Ρώσου δημοσιογράφου ερευνητικής δημοσιογραφίας του ιστότοπου «Proekt» Μιχαήλ Ρούμπιν στην ιστοσελίδα του Paris Match, ο Πούτιν έχει προσλάβει ειδικό σωματοφύλακα για να μαζεύει τα ούρα και τα κόπρανα του.