Οι θαμώνες σε ένα εστιατόριο στην Αριζόνα των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτοι να γλείφουν τους τοίχους ενώ δειπνούν. Ο λόγος για το Mission, το οποίο έχει κερδίσει την προσοχή στην παλιά πόλη του Σκοτσντεϊλ της Αριζόνα.

Οι τοίχοι του είναι κατασκευασμένοι από αλάτι Ιμαλαΐων. Εκπρόσωποι του μοντέρνου και πρωτοποριακού αυτού σημείου φαγητού είπαν ότι ο επικεφαλής σεφ έφερε τις ορυκτές πέτρες κρυστάλλους για να προσθέσει στη συνολική ατμόσφαιρα και να βοηθήσει τους πελάτες στην καλύτερη απόλαυση της τεκίλας, καθώς ως γνωστόν και συνήθως αυτή συνοδεύεται από κάτι αλμυρό ή ξινό.

Οι επισκέπτες του χώρου πάντως δεν διστάζουν να βγάλουν… γλώσσα για να πιουν το ποτό τους.

Οι θαμώνες ακολουθούν την προτροπή των ανθρώπων του χώρου και γλείφουν πραγματικά τους τοίχους, για να μπορούν να κατεβάσουν ευκολότερα την τεκίλα.

«Γεύεσαι το αλάτι;» ρωτάει η δημοσιογράφος του CNN μια πελάτισσα, η οποία μόλις δοκίμασε τον τοίχο του εστιατορίου. «Είναι αλμυρό!» λέει εκείνη και σηκώνει τους δείκτες των χεριών της, κίνηση που δείχνει ότι εγκρίνει και πως όντως αληθεύει ότι οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με χλωριούχο νάτριο. «Ναι, έχει γεύση αλατιού» απαντάει ένας κύριος όταν η ρεπόρτερ εμφανίζεται δύσπιστη.

Λέγεται, ότι το αλάτι Ιμαλαΐων έχει φυσικές ιδιότητες που του επιτρέπει να αυτοκαθαρίζεται, αλλά το προσωπικό του εστιατορίου σκουπίζει τους τοίχους τακτικά.

Κάτι θετικό βεβαίως, καθώς αυτοί οι τοίχοι υπάρχουν εδώ και 17 χρόνια και έχουν δει πολλές γλώσσες.