Την πόρτα της εξόδου είδαν από το Twitter δύο υψηλόβαθμα στελέχη του, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο εκτελεστικός διευθυντής Παράγκ Αγκραουάλ σε ένα εσωτερικό σημείωμα που δημοσιοποίησε χθες.

Ο Κέιβον Μπέικπουρ που ηγήθηκε της διεύθυνσης πελατών και ο Μπρους Φαλκ, που επέβλεπε τον τομέα των εσόδων, ανέφεραν χθες σε αναρτήσεις τους ότι οι αποχωρήσεις τους, δεν αποτελούν δικές τους αποφάσεις.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην εταιρία από τότε που ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα την εξαγοράσει έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (42,37 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Όπως ανέφερε ο Αγκραουάλ στο ίδιο σημείωμα, το οποίο διάβασε το Reuters και αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εταιρία θα παύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας προσλήψεων, αλλά και θα αξιολογήσει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, προκειμένου να αποφασίσει αν κάποιες «θα πρέπει να αποσυρθούν».

Ο ίδιος, απέδωσε την απόφαση αυτή, μερικώς, στην αδυναμία του Twitter να επιτύχει τους στόχους αύξησης του αριθμού των χρηστών και των εσόδων του, προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων επιθετικής ανάπτυξης, όπως αυτοί είχαν τεθεί το 2020. «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεχτικοί με τις ομάδες μας, τις προσλήψεις, αλλά και τα κόστη» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αγκραουάλ.

Η εταιρία έχει θέσει ως στόχο ετήσια έσοδα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (7,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων) αλλά και 315 εκατομμύρια ημερήσιων χρηστών από τα τέλη του 2023. Ωστόσο, η Twitter Inc εγκατέλειψε τους παραπάνω στόχους στην πιο πρόσφατη αναφορά για τα κέρδη της

Τι είπαν οι δύο απολυμένοι

«Ο Παράγκ μού ζήτησε να φύγω, αφού με ενημέρωσε ότι επιθυμεί να δώσει μία διαφορετική κατεύθυνση στην ομάδα» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Μπέικπουρ, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε άδεια πατρότητας από την Twitter.

«Θα ξεκαθαρίσω ότι και εγώ απολύθηκα από τον Παράγκ» δήλωσε ο Φαλκ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίστηκε αργότερα να αποσύρει την ανάρτησή του. Ο Φαλκ, ευχαρίστησε την ομάδα του με μία σειρά αναρτήσεων, ενώ ενημέρωσε σχετικά τις προσωπικές του πληροφορίες, όπου και αναφέρεται ως «άνεργος». «Η επίτευξη των αποτελεσμάτων ήταν δυνατή από τη σκληρή δουλειά σας. Τα έσοδα τριμήνου δεν λένε ψέματα. Ψάξτε το στην Google» παρατήρησε.

Παρά το γεγονός ότι δεν προγραμματίζονται απολύσεις, ο Αγκραουάλ ανέφερε ότι η Twitter Inc θα μειώσει τις δαπάνες που έχει για συνεργασίες μέσω συμβολαίων, για τα ταξίδια, αλλά και για την εμπορική προώθηση υπηρεσιών, όπως επίσης και το αποτύπωμα της σε ακίνητη περιουσία.