Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στη νοτιοδυτική Ρωσία, από βομβαρδισμό που προήλθε από την Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

«Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο και υπάρχουν τρεις τραυματίες» από τον βομβαρδισμό ενός μεθοριακού χωριού, ανέφερε ο Γκλαντκόφ σε ανάρτησή στο Telegram.

Ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους τραυματισμένους μαχητές του Αζοφστάλ, προτείνει το Κίεβο

Η Ουκρανία πρότεινε στη Ρωσία να γίνει ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους βαριά τραυματισμένους υπερασπιστές του Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε απόψε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, αρμόδια για ανθρωπιστικά θέματα, Ιρίνα Βερεσούκ.

«Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε στην ανάρτησή της στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Βερεσούκ, η ουκρανική κυβέρνηση εξετάζει διάφορες επιλογές για να τερματιστεί η πολιορκία του Αζοφστάλ. Σημείωσε όμως ότι «καμία από αυτές δεν είναι τέλεια».

Οι Ρώσοι έχουν παγιδεύσει σπίτια και αυλές με νάρκες

Μηνύματα που απευθύνονται πρωτίστως σε εκείνους που επιστρέφουν στα σπίτια τους στο Κίεβο, απέστειλαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας, γνωστοποιώντας ότι στις περιοχές στις οποίες είχαν εγκατασταθεί ρωσικά στρατεύματα, φεύγοντας οι στρατιώτες παγίδευσαν σπίτια και αυλές με νάρκες.

Γι’ αυτόν τον λόγο οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν τους συμπατριώτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, πριν ανοίξουν την αυλή του σπιτιού τους ή τις πόρτες των οικιών τους γιατί μπορεί αν αποβεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τους ίδιους.

Όσοι τώρα επιστρέφουν στο Κίεβο – σχεδόν τα 2/3 έχουν επιστρέψει – πηγαίνουν στις στρατολογικές υπηρεσίες και δηλώνουν εθελοντές να στρατευτούν. Επιπλέον, όσοι Ουκρανοί βρίσκονται εκεί, θέλουν πάση θυσία να βοηθήσουν τους μαχητές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να φτάσουν εκεί νέα εφόδια ώστε να τους ενισχύσουν είτε με φάρμακα είτε με τρόφιμα, ακόμη και με οπλισμό, και να καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τη συνοριογραμμή για να επανέλθει όλη αυτή η περιοχή ξανά στην Ουκρανία.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Άμυνας Ουκρανίας σημειώνει ότι στην πρώτη φάση του πολέμου νικηφόρα είναι η Ουκρανία, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο δρόμος θα είναι πάρα πολύ μακρύς.