Η σχέση της εκκεντρικής Μαντόνα και της Καθολικής Εκκλησίας έχει περάσει από 40 κύματα λόγω των προκλητικών εμφανίσεων της ποπ σταρ κατά καιρούς. Φαίνεται όμως πως η τραγουδίστρια αποφάσισε να βελτιώσει τις σχέσεις της με την εκκλησία, ξεκινώντας μάλιστα από τα… ψηλά, καθώς ζητά συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Γεια σας, πάτερ Φραγκίσκε. Είμαι καλή Καθολική. Ορκίζομαι! Εννοώ ότι δεν βρίζω! Έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από την τελευταία εξομολόγησή μου. Θα ήταν δυνατό να συναντηθούμε μια μέρα για να συζητήσουμε κάποια σημαντικά θέματα; Με έχουν αφορίσει τρεις φορές. Δεν μου φαίνεται δίκαιο. Με εκτίμηση, Μαντόνα» γράφει η Μαντόνα στο Twitter.

Οι ταραχώδεις σχέσεις της με την εκκλησία ξεκίνησαν με το βίντεο κλιπ του «Like a Prayer» το 1989 το οποίο περιλάμβανε φλεγόμενους σταυρούς και μια ερωτική απεικόνιση του Ιησού.

Στη συνέχεια, η περιοδεία της «Blond Ambition» το 1990, στην οποία συμμετείχαν χορεύτριες ντυμένες σαν καλόγριες, χαρακτηρίστηκε από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, σύμφωνα με τον Guardian, ως «ένα από τα πιο σατανικά show στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Το 2006, η Μαντόνα δέχθηκε ξανά πυρά από την εκκλησία επειδή έκανε μια εικονική σταύρωση σε μια συναυλία.