Άνοιξαν σήμερα οι κάλπες στην Αίγυπτο για το δεύτερο γύρο στις κοινοβουλευτικές εκλογές, έπειτα από τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως ο πρώτος γύρος της προηγούμενης εβδομάδος είχε ενορχηστρωθεί για να εξασφαλίσει μία μεγάλη νίκη του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00, τοπική ώρα και τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 19:00. Από τις συνολικά 508 έδρες του Κοινοβουλίου, οι 283 θα διεκδικηθούν στον δεύτερο γύρο μεταξύ των υποψηφίων που δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν την απαιτούμενη για την εκλογή τους πλειοψηφία.

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το οποίο ήλεγχε το ένα πέμπτο των εδρών στην προηγούμενη Βουλή, αποσύρθηκε από την εκλογική αναμέτρηση, καταγγέλλοντας καλπονοθείες και άλλες παρατυπίες,. Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, η Αδελφότητα δεν εξέλεξε κανέναν υποψήφιο, ενώ στον δεύτερο γύρο είχε 26 υποψηφίους.

Το κυβερνών Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, που κυριαρχεί επί δεκαετίες στην πολιτική σκηνή της χώρας, έχει εξασφαλισμένη τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών στο Κοινοβούλιο μετά και τον δεύτερο γύρο.