Ο Ιμράν Αχμάντ Καν που ήταν βουλευτής του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε παραίτηση από το αξίωμα του, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την σεξουαλική κακοποίηση, ενός 15χρονου αγοριού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο 48χρονος πολιτικός καταδικάστηκε για την κακοποίηση του ανήλικου σε ένα σπίτι το 2008, ενώ προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την ιστορία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, η ζωή του κινδυνεύει μια και η θρησκεία του απαγορεύει ρητά την ομοφυλοφιλία και την κατανάλωση αλκοόλ. Εξακολουθεί να αρνείται τις καταγγελίες και έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει στο εφετείο. Γι αυτό άλλωστε, όπως υποστηρίζει παραιτήθηκε για «να αφιερωθεί πλήρως στην απόδειξη της αθωότητας του», όπως τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, στην εκλογική του περιφέρεια, το Γουέκφιλντ της βόρειας Αγγλίας, θα πραγματοποιηθούν ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη νέου βουλευτή. Πρόκειται για έδρα που από το 1930 είχαν οι Εργατικοί και μόλις στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση το 2019 κατάφεραν οι Συντηρητικοί να την κερδίσουν.

Εξάλλου, μετά τα πρόστιμα που επέβαλε η μητροπολιτική αστυνομία στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ για την συμμετοχή τους στα λεγόμενα «κορονοπάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ», οι εκλογές στην εν λόγω περιφέρεια θα αποτελέσουν μια ακόμη πρόκληση τόσο για τον Μπόρις Τζόνσον όσο και για τους Συντηρητικούς.