Ένα χωριό στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δέχθηκε ουκρανικά πυρά, δήλωσε προ ολίγου ο κυβερνήτης της περιοχής, στην τελευταία μιας σειράς διασυνοριακών επιθέσεων που έχουν αναφερθεί στη χώρα, η οποία και κατηγορεί το Κίεβο για τα πλήγματα αυτά.

«Το χωριό Σπονταριούσινο δέχθηκε πυρά από την Ουκρανία» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ σε ανάρτησή του στο μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες και ότι το χωριό και ένας άλλος οικισμός έχουν εκκενωθεί, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές με στρατιωτικά ελικόπτερα κατά του χωριού Κλίμοβο στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ.

Ανέφερε, επίσης, ότι τραυματίστηκαν επτά άτομα, κατά τις επιθέσεις αυτές.

Εξάλλου, ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπριάνσκ είχε ενημερώσει, προηγουμένως, πως δύο συγκροτήματα κατοικιών στο χωριό επλήγησαν από βομβαρδισμούς.

«Σήμερα το χωριό Κλίμοβο δέχθηκε πυρά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές μετά από βομβαρδισμό και υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων» δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Μπογκομάζ, με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει τους ισχυρισμούς για τους διασυνοριακούς βομβαρδισμούς.