Ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών μόλις ολοκληρώθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο, όμως ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του, ήταν η περιοχή Καρβέν, στην οποία ο ίδιος βγήκε τρίτος, σε αντίθεση με την αντίπαλο του, Μαρί Λεπέν που βγήκε πρώτη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο Γάλλος πρόεδρος σε ζωντανή συνέντευξη που οργάνωσε γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός σε καφενείο της περιοχής, εμφανίστηκε στα πολιτικά ζητήματα ενωτικός και ανοιχτός σε συνεργασίες, ενώ στα κοινωνικά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να βάλει «νερό στο κρασί του».

Επίσης, στα πολιτικά ζητήματα ο Μακρόν απέφυγε τους αιχμηρούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας πως αντιμάχεται τις ιδέες της Μαρίν Λεπέν αλλά σέβεται την ίδια και τους ψηφοφόρους της. Ακόμη, στο ερώτημα αν ανησυχεί από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μικρή την υπεροχή του έναντι της Λεπέν, απάντησε ότι αν άκουγε τις δημοσκοπήσεις δεν θα είχε ποτέ επιχειρήσει να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται, ότι στη Γαλλία είχε συζητηθεί έντονα το γεγονός ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν επικεντρώθηκε στη διενέργεια μιας συνηθισμένης προεκλογικής εκστρατείας για τον πρώτο γύρο των εκλογών, καθώς ο ίδιος είχε τονίσει ότι ασχολούνταν με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Χαρακτηριστικά, είχαν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες που φαίνονταν αξύριστος, με μαύρος κύκλους και με μπλούζα που έφερε το σήμα των Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.