Η Ρωσία έχει αναδιατάξει τα 2/3, περίπου, των στρατιωτικών δυνάμεων που είχε αναπτύξει γύρω από το Κίεβο, μεγάλο μέρος των οποίων έχει υποχωρήσει στη Λευκορωσία, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Αμερικανός αξιωματούχος, υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος, οι ρωσικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν πιθανότατα στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Εν τω μεταξύ, και ο κυβερνήτης του Ζιτόμιρ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή, η οποία βρίσκεται δυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Έφυγαν, αφήνοντας πίσω ορισμένα από τα οχήματα και τα πυρομαχικά τους», ανέφερε ο κυβερνήτης Βιτάλι Μπουνέτσκο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται πως οι Ουκρανικές αρχές ερευνούν πιθανά εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις καθώς, όπως καταγγέλλεται, βρήκαν εκατοντάδες πτώματα διασκορπισμένα σε πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα – όπως η Μπούκα – από τις οποίες αποχώρησαν αυτές τις μέρες οι ρωσικές δυνάμεις.