Περισσότερα από 100 εκατομμύρια είναι κρούσματα κορονοϊού στην Ασία, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, καθώς παρατηρείται αναζωπύρωση της επιδημίας στην περιοχή κυρίως λόγω της παραλλαγής Όμικρον 2 του κορονοϊού. Στην Ασία, όπου ζει περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της Γης, καταγράφεται το 21% του συνόλου των κρουσμάτων που ανακοινώνονται παγκοσμίως.

Περίπου κάθε δύο ημέρες καταγράφονται στην περιοχή περισσότερα από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα covid-19, αναφέρει ανάλυση του Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον 2 έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα και το Βιετνάμ. Αυτή η παραλλαγή ευθύνεται για σχεδόν το 86% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη Νότια Κορέα καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις: ένα στα τέσσερα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά παγκοσμίως αφορά τη χώρα αυτή.

Τα κρούσματα αυξάνονται παρά τα αυστηρά μέτρα στη Σανγκάη

Η Κίνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το χειρότερο κύμα της επιδημίας εδώ και δύο χρόνια. Από την αρχή του έτους στη χώρα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 45.000 κρούσματα, περισσότερα από όσα είχε ανακοινώσει στο σύνολο του 2021.

Μόνο στην Ινδία έχουν εντοπιστεί 43 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, περισσότερα από όσα έχουν καταγράψει συνολικά οι τρεις άλλες περισσότερο πληγείσες χώρες της Ασίας – Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Βιετνάμ.

Νωρίτερα τον Μάρτιο ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου θανάτων από covid-19 στην Ασία.