Τουλάχιστον έξι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ δεκαπέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έναν νέο ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε προ ολίγου ο τοπικός κυβερνήτης με ανάρτηση του στο Telegram.

Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ έγραψε, μάλιστα, πως αυτός είναι ένας πρώτος απολογισμός θυμάτων μετά από έναν βομβαρδισμό – που εξαπολύθηκε από «όπλα μεγάλου βεληνεκούς» όπως ισχυρίζεται – ο οποίος έπληξε ένα ταχυδρομείο.

Ο Σινεγκούμποφ καταγγέλλει πως οι Ρώσοι «συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους πολίτες» και κάνει λόγο για ένα «νέο έγκλημα των κατακτητών», δεδομένου πως στο σημείο που επλήγη οι κάτοικοι της περιοχής ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια, κατά τον ίδιο.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, η πόλη αυτή, η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, «σφυροκοπείται» σχεδόν αδιάκοπα, σημείωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος του Χάρκοβο, Ιγκόρ Τερέχοφ. Ο ίδιος ανέφερε, σε ενημέρωσή του, πως οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει σχεδόν χίλια κτίρια στην περιοχή, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κατοικίες.

Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους, ωστόσο ο ΟΗΕ, παρά τα περιορισμένα μέσα στη διάθεσή του, έχει επιβεβαιώσει πως σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.000 άμαχοι στη χώρα, εκ των οποίων τουλάχιστον 90 παιδιά.