Υπέρ ψήφισματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το οποίο στρέφεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία αναμένεται να ταχθεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου χωρίς όμως να έχει καταδικάσει άμεσα ούτε ο ίδιος ούτε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του την επίθεση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει σε λίγη ώρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έπειτα από αίτημα της Ουκρανίας και την πληροφορία πως ο Μπολσονάρου θα στηρίξει το ψήφισμα επιβεβαίωσαν στο Reuters δύο πηγές που πρόσκεινται στις συνομιλίες.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος συναντήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επέκρινε χθες τον αντιπρόεδρό του Χάμιλτον Μουράο επειδή καταδίκασε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είπε ότι δεν είναι δική του δουλειά να μιλάει για την κρίση στην ανατολική Ευρώπη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε ανησυχία για τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και έκανε έκκληση για διπλωματική λύση, αλλά δεν καταδίκασε την εισβολή άμεσα.