Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ανακοίνωσε σήμερα (24/2) ότι ζήτησε να συγκληθεί κατεπειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μετά την έκκληση από μέρους των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν στα χέρια τους τμήματα του Ντονμπάς προς τη Ρωσία να τους παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Η Ουκρανία ζήτησε να συγκληθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω του αιτήματος των ρωσικών κατοχικών κυβερνήσεων στο Ντανιέτσκ και στο Λουγκάνσκ προς τη Ρωσία να του παράσχει στρατιωτική βοήθεια, που αποτελεί περαιτέρω κλιμάκωση» της κρίσης, ανέφερε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών μέσω Twitter.

Ανάπτυξη στρατευμάτων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες

Στο μεταξύ, δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν από δορυφόρο δείχνουν νέα ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη δυτική Ρωσία, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας και μικρότερη των 80 χιλιομέτρων από το Χάρκοβο, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (23/2) φέρονται να δείχνουν ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων που περιλαμβάνουν μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.