Την ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη και οι Ρώσοι έχουν φτάσει στο Κίεβο, η Μόσχα απαγόρευσε στα αεροπλάνα των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της ή να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική κρατική ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας. Προηγήθηκαν οι κυρώσεις που επέβαλε το Λονδίνο στην ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός εναέριος χώρος κλείνει για όλα τα αεροπλάνα «που ανήκουν, μισθώνονται ή τα εκμεταλλεύονται πρόσωπα που συνδέονται με τη Βρετανία» και γι’ αυτά που έχουν καταχωρισθεί εκεί, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική ρυθμιστική αρχή Rosaviatsia.

Η απαγόρευση αφορά επίσης τις πτήσεις που διέρχονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επιβολή περιορισμών από τη Ρωσία στις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες γίνεται σε αντίποινα για την απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει τις πτήσεις της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot στα βρετανικά αεροδρόμια, δήλωσε μετά την ρωσική ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

«Πιστεύω ότι αυτά είναι τα αντίποινά τους επειδή εμείς χθες απαγορεύσαμε στην Aeroflot να προσγειώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο του. Αυτή είναι η απάντησή τους», δήλωσε ο Ουάλας στην εκπομπή του ITV Good Morning Britain.