Ορισμένα από τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, επέστρεψαν στη βάση τους στην Τσετσενία, μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Προ ημερών η Μόσχα δήλωσε, και πάλι, πως κάποιοι στρατιώτες της επέστρεφαν στις βάσεις τους αφότου ολοκλήρωσαν ασκήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι η Μόσχα είχε στείλει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Το «κατηγορώ» αυτό επανέλαβε νωρίτερα σήμερα το Αμερικανικό Πεντάγωνο, ενώ και ο Τζο Μπάιντεν επέμεινε πως η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλλει στη γειτονική της χώρα στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα και με τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο στρατός επιστρέφει στις βάσεις του μετά το τέλος των γυμνασίων, ισχυρίζεται εκπρόσωπος του ΥΕΘΑ

Οι πρώτες μονάδες που συμμετείχαν στις ασκήσεις άρχισαν να φθάνουν στα στρατόπεδα τους, δήλωσε προηγουμένως και ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ιγκόρ Κανασένκοφ, σύμφωνα με τηλεγραφήματα των πρακτορείων Reuters και TASS – ο εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, για τις δυνάμεις λ.χ. στην Κριμαία.

Είπε, όμως, πως όλες οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Λευκορωσία, θα επιστρέψουν μετά την λήξη των – προγραμματισμένων, κατά τη Μόσχα – ασκήσεων στις βάσεις τους.

Russian S-400 air defense missile system

«Μετά το τέλος των ασκήσεων, οι σχηματισμοί και οι στρατιωτικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα επιστρέψουν, όπως πάντα, στα μόνιμα στρατόπεδα τους», επεσήμανε ο Κανασένκοφ.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε, τέλος, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι τα στρατεύματα που μετακινήθηκαν στη Λευκορωσία για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Μινσκ στο διάστημα 10-20 Φεβρουαρίου θα επιστρέψουν επίσης στις βάσεις τους αμέσως μετά.