Η αγάπη και η συμπόνια μπροστά στην ανάγκη είναι συναισθήματα που δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των ανθρώπων. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία ενός δεκάχρονου κοριτσιού στη Ρωσία το επέζησε από θαύμα μια άγρια ​​κρύα νύχτα σε μια χιονοθύελλα, κολλώντας και αγκαλιάζοντας ένα αδέσποτο σκυλί για ζεστασιά.

Η Βίκα βρέθηκε με κρυοπαγήματα να αγκαλιάζει το εγκαταλελειμμένο ζώο μετά από αγωνιώδεις έρευνες από αστυνομικούς, διασώστες και εθελοντές.

Είχε χαθεί μισό μίλι από το σπίτι της καθώς επέστρεφε από το σχολείο στο Uglegorsk στο μεγαλύτερο νησί της Ρωσίας, τη Σαχαλίνη, σε θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -11 βαθμούς Κελσίου, είπε η αστυνομία.

Η χιονοθύελλα οδήγησε σε χιονοπτώσεις που έφτασαν σε ύψος άνω του μισού μέτρου με ορισμένα σημεία να συσσωρεύουν τόσο χιόνι που να αγγίζει τον πρώτο όροφο σπιτιών

18 ώρες αγωνίας – «Αγκάλιαζα ένα χνουδωτό σκυλί για ζεστασιά»

https://www.youtube.com/watch?v=ZoS4Wgewrac

Το κορίτσι βρέθηκε τελικά 18 ώρες αφότου είχε εξαφανιστεί επιστρέφοντας με τα πόδια από το σχολείο. Είπε πώς «αγκάλιαζε ένα χνουδωτό σκυλί για ζεστασιά».

Η Βίκα και το αδέσποτο σκυλί ήταν ξαπλωμένοι σε ένα στρώμα, που είχαν βάλει κάτοικοι για τα άστεγα σκυλιά, κάτω από ένα χαμηλό μπαλκόνι, δίνοντας καταφύγιο από τη μανιασμένη καταιγίδα.

«Μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφρά κρυοπαγήματα», είπε μια τοπική πηγή.

Η Olesya Voznyuk, αξιωματούχος της Ερευνητικής Επιτροπής, είπε: «Το κορίτσι αγαπά πολύ τα ζώα, έπαιζε με τοπικά σκυλιά όλη την ώρα. Πήγε να ταΐσει αυτά τα σκυλιά μετά το σχολείο και μετά πιάστηκε στη χιονοθύελλα και τους δυνατούς ανέμους».

Ο χώρος κάτω από το μπαλκόνι έδινε κάποιο καταφύγιο, αλλά χρειάστηκαν περισσότερα από 40 άτομα σε 12 ώρες για να τη βρουν από τότε που οι γονείς της σήμαναν συναγερμό.

Οι αρχές αναζητούν το αδέσποτο σκυλί για να το βοηθήσουν αλλά αυτό έχει εξαφανιστεί.