Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 εδώ και σχεδόν έναν χρόνο την Τρίτη, την ώρα που η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει την πιθανότητα να χαλαρώσει τα μέτρα που είχε επιβάλει για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 438 νέοι θάνατοι, στον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων του κορονοϊού από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με το Reuters.

Τα κρούσματα ήταν 94.432, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με την Δευτέρα, όταν καταγράφηκαν 84.429 μολύνσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ εμφανίστηκε αισιόδοξος, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα χαλαρώσουν από την επόμενη εβδομάδα καθώς φαίνεται ότι «πέρασε» η κορύφωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να άρουν σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς στην Αγγλία, όπως την οδηγία για τηλεργασία και τη χρήση των εμβολιαστικών πιστοποιητικών.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 152.513 θάνατοι από την Covid-19, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, κατά τις ίδιες πηγές.