Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εκδηλώθηκε χθες εναντίον ξενώνα στην Καμπούλ.

Ο ξενώνας ήταν γεμάτος με ξένους που παρευρίσκονταν σε εκδήλωση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 άνθρωποι, έξι από αυτούς ξένοι.

Όπως δήλωσαν ινδοί και αμερικανοί αξιωματούχοι, ένας Αμερικανός, τέσσερις Ινδοί και ένας Ιταλός συγκαταλέγονται στα θύματα της επίθεσης με στόχο τον ξενώνα Palace Park. Τουλάχιστον πέντε είναι οι τραυματίες.

«Η επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να έχει στόχο το πάρτι, στο οποίο παρευρίσκονταν σημαντικά πρόσωπα και Αμερικανοί», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.

Οι δύο ένοπλοι δράστες φέρεται να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και εξουδετερώθηκαν προτού πραγματοποιήσουν επίθεση αυτοκτονίας.

Οι ένοπλοι εισέβαλαν στον ξενώνα και έμπαιναν σε όλα τα δωμάτιά του αναζητώντας ξένους. Ακολούθησε συμπλοκή με την αστυνομία που έφθασε επί τόπου, η οποία διήρκεσε πέντε ώρες.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, περίπου 50 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί μέσα στον ξενώνα, κάποιοι βρίσκονταν στο πάρτι και άλλοι δειπνούσαν, διασώθηκαν από τους αστυνομικούς και από τις ειδικές δυνάμεις.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δύο Ινδοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών, ένας αγνοείται και τρεις διασώθηκαν». Ο συγκεκριμένος ξενώνας, που βρίσκεται στην καρδιά της αφγανικής πρωτεύουσας, φιλοξενεί ως επί το πλείστον μέλη διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.