Εικόνες από τα δικά μας τάγματα αρνητών θύμισαν τα όσα κατέγραψε δημοσιογράφος της Daily Mail στη Μεγάλη Βρετανία, σε ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος κατάφερε να παρεισφρήσει σε ομάδα αντιεμβολιαστών, οι οποίοι μέσα από πραγματική στρατιωτική εκπαίδευση επιχειρούν να ανατρέψουν τα μέτρα της κυβέρνησης Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι εξουθενωτικός πνευματικά και σωματικά ο πόλεμος που διεξάγεται. Και είναι όντως πόλεμος, όχι σαν αυτούς που συμμετείχα ως στρατιωτικός όπου υπήρχαν δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Αυτός είναι ένας άγνωστος πόλεμος στην ιστορία, γιατί σε αυτό οι κυβερνήσεις επιτίθενται στους πολίτες τους».

Με αυτήν την ομιλία ο επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ως στόχο να αντισταθεί με όπλα στον εμβολιασμό και τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση καλωσόρισε νεοσύλλεκτους στα νότια της Αγγλίας, φορώντας πράσινο μπερέ των ειδικών δυνάμεων της Ιρλανδίας.

Με εκμάθηση πολεμικών τεχνών, αλλά και πρακτικών διάσπασης μπλόκων της αστυνομίας, η παραστρατιωτική ομάδα που αυτοαποκαλείται «Ένωση Α αρσενικών» απαντά με βία στην προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να ανασχέσει την πανδημία.

Μία από τις ελάχιστες γυναίκες που συμμετέχουν στην ομάδα, καλεί ανοιχτά τους συμμετέχοντες να ασκήσουν βία.

«Πρέπει να χτυπήσουμε τα κέντρα εμβολιασμού, τα σχολεία, διευθυντές σχολείων, κολέγια, συμβούλους, την αστυνομία και τους υγειονομικούς υπεύθυνους σε κάθε περιοχή».

Ο εγκέφαλος της ομάδας είναι ένας επίσης πρώην στρατιωτικός ο Ντάνι Γκλας ο οποίος για τους συμμετέχοντες στην ομάδα έχει το ψευδώνυμο «ο γέρο Μπιλ».

Ο «γέρο Μπιλ» φαίνεται πως γνωρίζει τους κινδύνους αποκάλυψης του σχεδίου του.

«Προσεγγίστε όσους περισσότερους μπορείτε, δικτυωθείτε ώστε κάποιος να φέρει κάποιον. Προφανώς θα το κάνουμε εκτός διαδικτύου και θα συγκεντρωθούμε γιατί δεν γίνεται να το οργανώσουμε δημόσια».

Τα αποκαλυπτικά πλάνα ήρθαν στη δημοσιότητα από τον δημοσιογράφο της Daily Mail ο οποίος κατάφερε να παρεισφρήσει στην παραστρατιωτική ομάδα.

Το βίντεο έχει προκαλέσει πολιτική αναστάτωση, με την αντιπολίτευση να ζητά την άμεση σύλληψη των συμμετεχόντων.