Η 40χρονη Liz Walton και ο σύζυγός της Greg, από τη Βρετανία, ξόδεψαν 30.000 λίρες σε έξι κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ύστερα από δέκα χρόνια προσπαθειών, αποτυχημένων, είχαν αρχίσει να το παίρνουν απόφαση πως δεν θα έκαναν ποτέ παιδιά.

Αφότου οι γιατροί τους είπαν πως δεν θα μπορούσε η Liz να μείνει έγκυος με φυσιολογικό τρόπο κι αφού όλες οι προσπάθειες εξωσωματικής απέτυχαν, το ζευγάρι έχασε όλες του τις ελπίδες.

Αλλά έτσι είναι η ζωή μερικές φορές, στα παίρνει όλα και μετά σου ξαναζαμογελά εκεί που δεν το περιμένεις, η 40χρονη συνέλαβε τελικά φυσιολογικά και μάλιστα τη στιγμή που νόμιζε πως είχε μπει στην εμμηνόπαυση!

Σήμερα, σύμφωνα με τη Daily Mail, η Liz διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ανυπομονεί να κρατήσει στην αγκαλιά της την κόρη της και βοηθά άλλα ζευγάρια που περνούν την ίδια ταλαιπωρία των αποτυχημένων εξωσωματικών.

«Όταν συνειδητοποίησα πως δεν μπορώ να κάνω παιδιά τα έβαλα με τον εαυτό μου, αναρωτιόμουν τι έκανα λάθος. Κάθε φορά που η εξωσωματική αποτύγχανε ήμουν ράκος, με διέλυε η απογοήτευση, έψαχνα να βρω τρόπο να πετύχει, μου είχε γίνει εμμονή», λέει.

Το 2010 η γυναίκα ζήτησε ψυχολογική βοήθεια που βελτίωσε σημαντικά τη σχέση της με τον άνδρα της αλλά και τη βοήθησε να συμβιβαστεί με την κατάσταση. «Δεν ήθελα να είμαι διαρκώς πικραμένη, συνειδητοποίησα πως έπρεπε απλά να το αφήσω. Δεν ζούσα πια, μόνο προσδοκούσα κάτι που δεν μπορούσα να έχω…», εξηγεί.

«Όταν έμαθα πως είμαι έγκυος σοκαρίστηκα. Είχα κάνει το τεστ απλώς και μόνο για να αποκλείσω το ενδεχόμενο και επίσημα και να αρχίσω να ψάχνω τι μου συμβαίνει. Μόνο όταν μου το επιβεβαίωσε ο γιατρός άρχισα να το πιστεύω», τονίζει.

Όπως εξηγεί, πιστεύει πως το γεγονός πως η ίδια και ο άνδρας της απαλλάχθηκαν από την πίεση που ένιωθαν είναι αυτό που οδήγησε στη φυσιολογική σύλληψη, ακόμα και κόντρα στις ιατρικές προβλέψεις.

«Εγκαταλείψαμε το όνειρό μας να κάνουμε παιδιά. Νομίζω πως επειδή χαλαρώσαμε και αποδεχθήκαμε την κατάσταση, είμαστε έτοιμοι να μας συμβεί κάτι τέτοιο. Νιώθω ευτυχισμένη και ευλογημένη. Δεν είμαι πια σε σοκ, απλώς απολαμβάνω τη στιγμή», καταλήγει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.