Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό τη Δευτέρα ότι προσφέρει την «πλήρη στήριξή του» στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ενός «μεγάλου ηγέτη, που τον σέβονται όλοι».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας «αγαπάει με όλη του την καρδιά τη χώρα του και επιδιώκει την ασφάλεια για τον λαό του», είπε ο Τραμπ, σε ένα εγκωμιαστικό δελτίο τύπου, όπου καλεί υπέρ της στήριξης προς το πρόσωπο του Ορμπάν στις εκλογές του Απριλίου του 2022, το αποτέλεσμα των οποίων προαναγγέλεται οριακό, όπως γράφει το AFP.

Επικαλούμενος το «αξιοσημείωτο έργο» του Ορμπάν για να «προστατεύσει την Ουγγαρία, να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι έχει την «πλήρη στήριξή» του.

«Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι», τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ενώ βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ο Ρεπουμπλικανός είχε κάνει δεκτό τον Όρμπαν στην Ουάσιγκτον, ερχόμενος σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, που επέκριναν τις θέσεις του Ούγγρου ηγέτη σχετικά με το μεταναστευτικό και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, από την πλευρά του, είχε εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια μιας «τεράστιας διεθνούς στήριξης», μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.