Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι προεδρικές εκλογές οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στη Λιβύη. Την αναβολή τους πρότεινε η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Λιβύης καθώς η κοινοβουλευτική επιτροπή έκρινε ότι είναι «αδύνατο» να διεξαχθούν στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή πρότεινε η αναβολή να είναι για έναν ακριβώς μήνα.

Λίγο νωρίτερα ο αλ Χάντι αλ Σγκάγιερ πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αρμόδιας να παρακολουθεί τις προεδρικές εκλογές είχε επισημάνει σε έκθεσή του προς το κοινοβούλιο: «Έπειτα από συζήτηση με το κοινοβούλιο, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή πρότεινε την αναβολή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών για τις 24 Ιανουαρίου 2022».

«Το κοινοβούλιο θα αναλάβει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για την εκλογική διαδικασία» σημείωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αφού συμβουλευθήκαμε τις τεχνικές, τις δικαστικές εκθέσεις και τις εκθέσεις ασφαλείας, σας ενημερώνουμε ότι είναι αδύνατο να διεξαχθούν οι εκλογές την ημερομηνία της 24ης Δεκεμβρίου 2021, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος», πρόσθεσε, όμως δεν πρότεινε άλλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.