Ένας 39χρονος άνδρας από τη Γιούτα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει τώρα πολλαπλές κατηγορίες αφού μια 19χρονη φοιτήτρια που αγνοούνταν για πέντε ημέρες βρέθηκε γυμνή και καλυμμένη με κάρβουνο στο υπόγειο του σπιτιού του, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ο Μπρεντ Μπράουν, από τη Λόα, κατηγορήθηκε για βαριά απαγωγή, βιασμό, βιασμό με αντικείμενο και παρακώλυση της δικαιοσύνης μετά την ανακάλυψη της φοιτήτριας του Snow College, Madelyn Allen το Σάββατο (18/12), σύμφωνα με το Fox 13. Τώρα κρατείται χωρίς εγγύηση.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που έχουμε στο σπίτι μας τη Maddy. Την αγαπάμε τόσο πολύ και ήταν τόσο φως και χαρά στη ζωή μας», είπε η μητέρα της φοιτήτριας, Taunya, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες που μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας μαζί της».

Όλα ξεκίνησαν τη νύχτα της 13ης Δεκεμβρίου, όταν η Μάντλιν Άλεν εθεάθη για τελευταία φορά να βγαίνει από το κτίριο του κοιτώνα της στην φοιτητική εστία όπου διέμενε. Την επόμενη μέρα, οι συγκάτοικοί της ανέφεραν την εξαφάνισή της όταν δεν επέστρεψε, σύμφωνα με την Salt Lake Tribune.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη μια πιθανή ένορκη κατάθεση αιτίας, ανέφερε ότι η Άλεν γνώρισε τον Μπράουν σε μια διαδικτυακή «ομάδα συνομιλίας» και κανόνισε να περάσει να την πάρει από τον κοιτώνα της στις 13 Δεκεμβρίου – αλλά τις επόμενες μέρες η σχέση γινόταν ολοένα και πιο βίαιη.

Ο Μπράουν φέρεται να έδενε την Άλεν ενώ έφευγε για τη δουλειά, πέταξε το τηλέφωνό της όταν έμαθε ότι την αναζητούσε η αστυνομία και «την απείλησε λέγοντας ότι αν έφευγε ή έλεγε σε κανέναν για αυτόν, θα ακολουθούσε για να κάνει κακό την οικογένειά της και την αδερφή της» ανέφερε η Salt Lake Tribune, επικαλούμενη την ένορκη κατάθεση.

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε πληροφορίες από τις κεραίες κινητών τηλεφώνων για να εντοπίσει την Άλεν στο σπίτι του Μπράουν στη Λόα, περίπου μιάμιση ώρα οδικώς από το σημείο που την είχαν δει για τελευταία φορά, συνεχίζει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

Η Άλεν βρέθηκε γυμνή και καλυμμένη με κάρβουνο σε ένα υπόγειο δωμάτιο αφού ο Μπράουν – ο οποίος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού όταν χτύπησε η αστυνομία – είπε αρχικά στους αστυνομικούς ότι κανείς άλλος δεν ήταν μέσα, αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Η ένορκη κατάθεση στην έρευνα τονίζει επίσης ότι ο Μπράουν είπε στην αστυνομία πως συνάντησε την Άλεν σε μια ομάδα συνομιλίας στο διαδίκτυο και περιέγραψε το γεγονός ότι ήταν δεμένη ως μια μορφή παιχνιδιού ρόλων, σύμφωνα με την KSL.

Το θύμα είπε στους ανακριτές ότι «ο Μπράουν τη βίαζε πολλές φορές την ημέρα» παρά τη θέλησή της, αλλά δεν έφυγε επειδή ανησυχούσε για τις απειλές που φέρεται να στρέφονταν κατά της οικογένειας και της αδελφής της, ανέφερε επίσης η KSL, επικαλούμενη πάντα την ένορκη κατάθεση.

Την Κυριακή (19/12), ο αρχηγός της αστυνομίας του Snow College, Derek Walk, είπε ότι η Allen μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για αξιολόγηση αφού βρέθηκε και στη συνέχεια επανενώθηκε με την οικογένειά της.

«Πήραμε το τηλέφωνο και ο [αρχηγός Ντέρεκ Γουόκ] τηλεφώνησε όπως έκανε πολλές φορές και είπε «την έχω» και πέσαμε στα γόνατά μας», είπε ο πατέρας της Άλεν, Τζόναθαν, κατά τη διάρκεια της Κυριακής συνέντευξης Τύπου. «Ήμασταν τόσο ευγνώμονες. ενθουσιασμένοι. Δεν μπορούσα να περιγράψω τα συναισθήματα που είχαμε καθώς αγκαλιάζαμε ο ένας τον άλλον και όλους όσους ήταν μαζί μας και δούλευαν τόσο σκληρά».

Όσο για τον Μπράουν, «δεν έχουμε πολλές πληροφορίες για αυτόν – τον συναντήσαμε για πρώτη φορά χθες το βράδυ και δεν ξέρουμε πόσο είχε προχωρήσει η σχέση τους [πριν την απαγωγή] ή ούτε πόσο καλά τον γνώριζε το θύμα», είπε επίσης ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Ντέρεκ Γουόκ.