Για την Τρίτη ζήτησε ο Καβαλιέρε την αναβολή της ψηφοφορίας σχετικά με την πανεπιστημιακή μεταρρύθμιση, ενώ οι φοιτητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε όλη την χώρα.

Μετά τις χθεσινές, συμβολικές καταλήψεις του Κολοσσαίου, του Πύργου της Πίζας, του μεγάρου Αντονελιάνο στο Τορίνο, και της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Aντωνίου στην Πάδοβα, οι καταλήψεις επεκτάθηκαν και στην πανεπιστημιούπολη του Τορίνο.

Το φοιτητικό κίνημα διεμήνυσε στην υπουργό παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, ότι οι κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν και να κορυφωθούν εκ νέου από την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τη μια, οι φοιτητές, ζητούν να μην περικοπούν οι κρατικοί πόροι για τη δημόσια παιδεία και να μην γίνει ακόμη πιο αβέβαιο, το μέλλον των ερευνητών, από την στιγμή που όλο και περισσότεροι Ιταλοί νέοι επιστήμονες, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του Καβαλιέρε επιμένει ότι με την μεταρρύθμιση θα μειωθεί η πελατειακή δύναμη των μεγαλοκαθηγητών, που καταφέρνουν να επηρεάζουν την έκβαση των διαγωνισμών για τις προσλήψεις νέων διδασκόντων.