Την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ανακοίνωσε και επισήμως η Χίλαρι Κλίντον. «Είμαι υποψήφια για την προεδρία», δήλωσε η πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας μία εδώ και μήνες αναμενόμενη υποψηφιότητα.

Μέχρι στιγμής, η Κλίντον είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.

Η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να επισκεφθεί τη στρατηγικής σημασίας στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος πολιτεία Άιοβα αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κάνοντας τις πρώτες της εμφανίσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της.

Όπως έγινε γνωστό, θα πάρει μέρος σε μια συζήτηση με φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε ένα κολέγιο στο Μοντιτσέλο, στην Άιοβα, την Τρίτη και κατόπιν θα συναντηθεί με ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων στο Νόργουοκ, στην ίδια πολιτεία, κάνοντας, σύμφωνα με την εκστρατεία της, «συζητήσεις με καθημερινούς πολίτες της Άιοβα».

Στην Άιοβα θα ξεκινήσει η εσωκομματική διαδικασία, στις αρχές του 2016. Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2016.

Η Κλίντον έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία και τη φιλία του πρώην πολιτικού της αντιπάλου στις προκριματικές του 2008, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «θα είναι μία εξαιρετική πρόεδρος».

Απέναντι στη Χίλαρι Κλίντον, πολλοί Ρεπουμπλικανοί θα διεκδικήσουν το χρίσμα του κόμματός τους. Δύο έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, οι γερουσιαστές του Tea Party Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ, ενώ ο συνάδελφός τους Μάρκο Ρούμπιο, κουβανικής καταγωγής, είναι πιθανόν να κάνει την ανακοίνωση αύριο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μαϊάμι.