Oι αρχές του Μπανγκλαντές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη την χώρα μετά την εκτέλεση διά απαγχονισμού ενός ισλαμιστή ηγέτη που καταδικάστηκε σε θάνατο για τις σφαγές που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας το 1971.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιπλέον άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας θα αναπτυχθούν στην πρωτεύουσα και πολλές μεγάλες πόλεις, μία ημέρα μετά την εκτέλεση του Μοχαμάντ Καμουραζαμάν, του τρίτου τη σειρά ηγετικού στελέχους του κόμματος Τζαμαάτ ε Ισλάμι.

«Προειδοποιούμε εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να προκληθεί αναρχία ή βία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έχουν ως αποστολή να εμποδίσουν οποιαδήποτε συγκέντρωση των οπαδών του ισλαμιστή ηγέτη.

Ο Μοχαμάντ Καμαρουζαμάν, 62 ετών, είχε καταδικαστεί σε θάνατο το Μάιο του 2013 καθώς κρίθηκε ένοχος για μαζικές δολοφονίες, βασανισμούς και απαγωγές από ειδικό δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

Το Τζαμαάτ ε Ισλάμι είναι το μεγαλύτερο ισλαμιστικό κόμμα της χώρα και σύμμαχος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP) που θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση του Σέιχ Χασίνα.