Το on line bullying που υφίστανται οι καθηγητές από γονείς, έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο λόγω της αύξησης της χρήσης των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Snapchat και το Instagram.

Όπως αναφέρει η Telegraph, (τα στοιχεία αφορούν στη Βρετανία), τον τελευταίο χρόνο, το 40% των εκπαιδευτικών δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο από γονείς, σε σύγκριση με το 21% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι απειλές που γίνονται από τους γονείς, αυξήθηκαν επίσης κατά 8%.

Οι περισσότερες «παρατηρήσεις», αφορούν σεξιστικά και ρατσιστικά ή ομοφοβικά σχόλια και γίνονται ανάλογα με την εμφάνιση ενός δασκάλου, την αρμοδιότητα ή το γενετήσιο προσανατολισμό.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 60% των εκπαιδευτικών αναφέρουν τα υποτιμητικά σχόλια που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα από τους γονείς και τους μαθητές, σε σύγκριση με το 21% της περσινής χρονιάς. Όπως τονίζει το ρεπορτάζ, οι γονείς χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως «σκουπίδι», «σκύλα», «άχρηστε», «χοντρή αγελάδα»…