Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με λεωφορείο στη Βουλγαρία που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους ανάμεσά τους και 12 παιδιά, ερευνούν οι αρχές. Η ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (23/11) σε αυτοκινητόδρομο στη Βουλγαρία, όταν το λεωφορείο που μετέφερε πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά, την ώρα που επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Frank Elbers, ο οποίος είναι ανταποκριτής στη Βουλγαρία για καναδικά και δανέζικα μέσα, διερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ υπάρχουν αναφορές από ΜΜΕ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας ότι το λεωφορείο δεν είχε άδεια.

Οι σημαίες στη Βουλγαρία σήμερα Τετάρτη (24/11) κυματίζουν μεσίστιες καθώς κηρύχθηκε ημέρα πένθους προς τιμήν των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος. Οι δύο διαφορετικές εκδοχές που εξετάζονται από τον αναπληρωτή γενικό Εισαγγελέας της Βουλγαρίας είναι η σοβαρή βλάβη του λεωφορείου ή ανθρώπινο λάθος.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας παρέμεναν ασαφή, αλλά σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το λεωφορείο προσέκρουσε σε διαχωριστικό κιγκλίδωμα της εθνικής οδού Στρούμα, περίπου 45 χιλιόμετρα δυτικά της Σόφιας και ανεφλέγη.

«Ακούστηκε δυνατή έκρηξη»

Πληροφορίες από τη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι ακούστηκε δυνατή έκρηξη, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου δεν μπόρεσε να ανοίξει τις πόρτες, γεγονός που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των 46 επιβατών.

Επτά άτομα κατάφεραν να βγουν από το όχημα σπάζοντας τα παράθυρα. Οι επτά επιζήσαντες, εγκαυματίες, διακομίστηκαν εσπευσμένα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, διευκρίνισε ο κ. Νικόλοφ, που έκανε δηλώσεις στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BNT.