Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης της τενίστριας Πενγκ Σουάι, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου όταν και κατηγόρησε έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Κίνας ότι την εξανάγκασε να συνάψουν σεξουαλική σχέση.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε ο Hu Xijin, αρχισυντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times, η αθλήτρια φαίνεται να έδωσε το παρών σε τουρνουά τένις νέων στο Πεκίνο.

Ο δημοσιογράφος έγραψε στο Twitter – μια πλατφόρμα που είναι επίσημα απαγορευμένη στην Κίνα -ότι το βίντεο τραβήχτηκε την Κυριακή, αλλά αυτός ο ισχυρισμός δεν μπορούσε να επαληθευτεί.

Δεν πείθεται η διεθνής κοινότητα

Παρά τα πλάνα με την Πενγκ Σουάι να εμφανίζεται χαμογελαστή, η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται να έχει τις αμφιβολίες της αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Εκπρόσωπος της Γυναικείας Ένωσης Αντισφαίρισης (WTA) είπε ότι τα τελευταία πλάνα ήταν «ανεπαρκή» και εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της ομοσπονδίας για την ευημερία της.

Ο Στιβ Σάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WTA, είπε: «Αν και είναι θετικό να τη βλέπουμε, παραμένει ασαφές εάν είναι ελεύθερη και σε θέση να λαμβάνει αποφάσεις και να πράττει μόνη της, χωρίς εξαναγκασμό ή εξωτερικό παρέμβαση.

Αυτό το βίντεο από μόνο του είναι ανεπαρκές. Όπως έχω δηλώσει από την αρχή, εξακολουθώ να ανησυχώ για την υγεία και την ασφάλεια της Πενγκ Σουάι και ότι ο ισχυρισμός για σεξουαλική επίθεση λογοκρίνεται και θάβεται κάτω από το χαλί. Ήμουν ξεκάθαρος για το τι πρέπει να συμβεί και η σχέση μας με την Κίνα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι».

Ένα άλλο βίντεο δείχνει την πρωταθλήτρια να υπογράφει μπάλες τένις για παιδιά με σκοπό «να εμπνεύσει περισσότερα παιδιά να παίξουν τένις» ανέφεραν άλλοι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης. Προηγήθηκε ένα προηγούμενο βίντεο που κυκλοφόρησε η Hu Xijin και δείχνει την 35χρονη να τρώει σε εστιατόριο του Πεκίνου, υποτίθεται ότι το βράδυ του Σαββάτου.

Τα βίντεο της Κυριακής δεν κατάφεραν να κατευνάσουν τις ανησυχίες των αθλητικών αρχών και των δυτικών ηγετών που λένε ότι τα βίντεο δεν μπορούν να επαληθευτούν και δεν αποδεικνύουν ότι είναι ασφαλής και καλά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.