Για 89η φορά στην ιστορία το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, αυτό στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να ανάψει τα λαμπιόνια του σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου για την τρέχουσα χρονιά.

Η Νέα Υόρκη άρχισε να μπαίνει λοιπόν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με την άφιξη, στο Rockefeller Center, της νορβηγικής ελάτης των 85 ετών και των 24 μέτρων ύψους που ζυγίζει 12 τόνους.

Έφτασε στη Νέα Υόρκη από το Έλκτον του Μέριλαντ και είναι η πρώτη φορά που το χριστουγεννιάτικο δέντρο προέρχεται από τη συγκεκριμένη πολιτεία, από τη στιγμή που ξεκίνησε η εν λόγω παράδοση πριν από εννέα περίπου δεκαετίες.

Βρισκόταν κοντά στο σπίτι της οικογένειας Πράις και κόπηκε την περασμένη Πέμπτη, ενώ απομακρύνθηκε με γερανό. Ο Ντέβον και η Τζούλι Πράις δήλωσαν στο NBC ότι ανησυχούσαν πως μπορούσε να πέσει κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Ο Έρικ Ποζ, επικεφαλής κηπουρός του Rockefeller Center, εντόπισε το δέντρο τον Μάρτιο, όταν μετά την επίσκεψη σε φυτώριο για να αγοράσει φυτά, αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στην περιοχή.

Πάνω από 50.000 πολύχρωμα λαμπάκια στο δέντρο

Το δέντρο θα στολιστεί με περισσότερα από 50.000 πολύχρωμα φωτάκια, που θα είναι πάνω σε ένα καλώδιο συνολικού μήκους οχτώ χιλιομέτρων. Το αστέρι που θα τοποθετηθεί στην κορυφή του, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ντάνιελ Λίμπεσκιντ, ζυγίζει περίπου 400 κιλά, έχει 70 ακτίνες και είναι καλυμμένο με 3 εκατομμύρια κρυστάλλους. Η τελετή φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου και αναμένεται να μείνει στη θέση του έως τις αρχές Ιανουαρίου του 2022. 

Οι Αρχές της πόλης πάντως φέτος όντως εντυπωσίασαν μετά το περσινό φιάσκο όταν το γιγάντιο έλατο που στήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 περισσότερο απογοήτευσε παρά ενθουσίασε.

Οι χρήστες στα social media δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με την «αραιή» εικόνα του ύψους 23 μέτρων δέντρου, με αποτέλεσμα να επιδοθούν σε ένα ατέρμονο τρολάρισμα με κάποιους να το χαρακτηρίζουν τον «πιο εύστοχο φόρο τιμής» στο 2020.

Κάποιοι χρήστες αστειεύτηκαν πως η «απογοητευτική» και «γυμνή» του εμφάνιση ήταν η πλέον κατάλληλη για το 2020. «Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller, όπως και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, πέρασε πολύ δύσκολα μέσα στο 2020», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Ξέρω πως έχουμε 2020 και όλα είναι απαίσια αλλά το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller θα έπρεπε να είναι πολύ πιο πλούσιο», σημείωσε ένας άλλος.

Ευτυχώς φέτος δεν θα υπάρξει αφορμή για παρόμοια κακόβουλα σχόλια…