Η Times Square της Νέας Υόρκης θα γεμίσει και πάλι με νέους, κι όχι μόνο, έτοιμους να ξεφαντώσουν για την υποδοχή της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, όμως μονάχα εάν είναι εμβολιασμένοι πλήρως κατά του κορονοϊού.

Πέρυσι, η πανδημία επέτρεψε μονάχα σε έναν περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, μεταξύ αυτών εργαζομένων της πρώτης γραμμής, να παραστούν στη γιορτή και να ζήσουν από κοντά την πτώση της θρυλικής μπάλας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με την οποία σηματοδοτείται η έλευση του νέου έτους.

«Μπορούμε επιτέλους να ξανασυναντηθούμε», είπε σε δημοσιογράφους ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για την ανάκαμψη της πόλης, έπειτα από έναν και πλέον χρόνο δυσκολιών από την πανδημία. «Θα είναι φανταστικά, θα είναι μια χαρά για αυτήν την πόλη», είπε.

Ποιοι και πώς θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά το διάσημο event

Σε όσους επισκέπτονται την περιοχή θα ζητηθεί να επιδείξουν αποδεικτικό εμβολιασμού και μια ταυτότητα, εξήγησε ο ίδιος.

Πρόκειται μάλιστα να στηθούν «σημεία ασφαλείας» στα οποία θα ελέγχονται τα έγγραφα όσων επιθυμούν να εισέλθουν στην Times Square για τις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Θα ζητάμε από τους θεατές από την ηλικία των πέντε ετών, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να είναι πλήρως εμβολιασμένοι», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τομ Χάρις, πρόεδρος της ένωσης Times Square Alliance.

«Εάν δεν μπορείτε να εμβολιαστείτε λόγω μιας αδυναμίας, θα ζητήσουμε ένα έγγραφο αρνητικού τεστ PCR 72 ωρών», πρόσθεσε. Για την κατηγορία αυτή των πολιτών, που αδυνατούν δηλαδή να εμβολιαστούν, εκτός από το τεστ θα απαιτείται και η χρήση μάσκας.

Αξίζει να αναφερθεί πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ενέκριναν τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

*Φωτογραφία αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.