Στην μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από το 2008, αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας αυξάνοντας κατά 3% τον κατώτατο μισθό, δηλαδή 6,70 λίρες ανά ώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του  πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, η κίνηση αυτή είναι ένα μέτρο οικονομικής ενδυνάμωσης της Βρετανίας, το οποίο βέβαια πάρθηκε λίγο πριν τις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Το μέτρο που έρχεται μια ημέρα πριν την έκκληση που θα απευθύνει η κυβέρνηση στους πολίτες για υποστήριξη του Συντηρητικού Κόμματος, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2015

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Κάμερον σε κοινή εμφάνιση με τον Νικ Κλεγκ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ηγέτη του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Και οι δύο ηγέτες χαιρέτησαν την κίνηση αυτή, η οποία μπορεί να αποτελέσει την απάντηση στην εκστρατεία του κόμματος της αντιπολίτευσης των Εργατικών, κατά την οποία υποστηρίζεται πως η κυβέρνηση παραμένει άπραγη, τα τελευταία 5 χρόνια, μπροστά στη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου της χώρας.

«Η κίνηση αυτή θα παράσχει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια στις βρετανικές οικογένειες. Καθώς και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός ενώ ο Κλεγκ από την πλευρά του συμπλήρωσε πως «είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους έχουμε δημιουργήσει μια πιο δίκαιη κοινωνία, την ίδια στιγμή που κτίζουμε μια πιο ισχυρή οικονομία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόμμα των Εργατικών επιδιώκει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στις 8 λίρες ανά ώρα ως το 2020.

«Υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Κάμερον έχουμε δει την αξία του κατώτατου μισθού να διαβρώνεται. Είναι αναγκαία η ανάκαμψη για το εργατικό δυναμικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εργατικών, Τσούκα Ουμούνα, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της αύξησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.