Σε κατηγορηματική διάψευση των φημών που αναδημοσιεύονται σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη γέννηση ενός παιδιού που έχει πατέρα τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, προχώρησε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Οι πληροφορίες σχετικά με τη γέννηση ενός μωρού, πατέρας του οποίου είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ψευδείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νόβαστι.

«Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε όσους διαθέτουν χρήματα προκειμένου να διοργανώσουν μία διαγωνισμό για την καλύτερη δημοσιογραφική φάρσα» είπε ειρωνικά ο Πεσκόφ σε μια δήλωση που έκανε στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι ο Ρώσος πρόεδρος έγινε πατέρας. Ορισμένα ΜΜΕ υποστήριξαν μάλιστα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνόδευσε τη μητέρα του παιδιού στη Ελβετία προκειμένου να γεννήσει.

Τον Δεκέμβριο ο Πούτιν, που έχει ήδη 2 κόρες και είναι πολύ διακριτικός όσον αφορά την προσωπική του ζωή, είχε προκαλέσει έκπληξη δηλώνοντας ότι είναι «ερωτευμένος», χωρίς όμως να διευκρινίσει με ποια.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Πούτιν είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του Λιουντμίλα, έπειτα από 30 χρόνια γάμου. Έκτοτε πολλοί Ρώσοι διερωτώνταν εάν είχε νέα σχέση. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είχε διαψεύσει δημοσίως κατά το παρελθόν την σχέση του με την πρώην αθλήτρια Αλίνα Καμπάγεβα.

Αν και εμφανίζεται πολύ συχνά στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από την 5η Μαρτίου προκαλώντας ερωτήματα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

«Η υγεία του βρίσκεται σε απόλυτα καλή κατάσταση» διαβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν σήμερα στιγμιότυπα και δηλώσεις του προέδρου που καταγράφθηκαν, όπως ανέφεραν, σήμερα ο Πούτιν ενώ έκανε δεκτό έναν Ρώσο αξιωματούχο στην οικία του στο Νόβο-Ογκάρεβο, στα περίχωρα της Μόσχας.