Χρειαζόταν μια νέα μελέτη για να επιβεβαιώσει ότι πνιγόμαστε από… μελέτες; Και ποιος να το φανταζόταν ότι αυτό θα επηρέαζε τα έγκριτα μυαλά των ερευνητών.

Μερικοί επιστήμονες μέσω πολύπλοκων εξισώσεων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με τη νέα εποχή των μέσων ενημέρωσης, και με τον βομβαρδισμό όλο και περισσότερων πληροφοριών έρχεται και μια πτώση στην προσοχή τους ως προς τις πιο σημαντικές επιστημονικές μελέτες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτό γίνεται λόγω της «αύξησης του αριθμού των δημοσιεύσεων», δηλαδή με απλά λόγια η υπερ-παραγωγή ερευνών μπλοκάρει τους επιστήμονες που πρέπει διαρκώς να μελετούν τη μία έρευνα μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να παρακολουθούν τη μια επιστημονική βιβλιογραφία μετά την άλλη.

Απέδειξαν ότι οι επιστήμονες ξεχνούν τα στατιστικά στοιχεία από πρόσφατες μελέτες που έχουν διαβάσει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι παλαιότερα, που υπήρχαν σαφώς λιγότερες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.