Το Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν (ΙΚΧ), ανέλαβε την ευθύνη για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε μια γραμμή υψηλής τάσης που βύθισε την Καμπούλ στο σκοτάδι την Πέμπτη (22/10) το βράδυ. Με μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση είπε ότι «στρατιώτες του χαλιφάτου πυροδότησαν μια βόμβα σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος στην Καμπούλ» την Πέμπτη για να προκαλέσουν ζημιά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν βυθίστηκε στο σκοτάδι το βράδυ της Πέμπτης μετά από μια έκρηξη που έπληξε γραμμή υψηλής τάσης. Η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι μια έκρηξη « κατέστρεψε έναν πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Κουάλα Μουράντ Μπεγκ στην Καμπούλ και έκοψε μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 220 kV, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Καμπούλ και σε ορισμένες περιοχές».

To ΙΚΧ, η πιο ριζοσπαστική ένοπλη οργάνωση που δρα στο Αφγανιστάν, έχει επιδοθεί σε σειρά επιθέσεων, σε εκστρατεία αποσταθεροποίησης του νέου καθεστώτος των Ταλιμπάν.

***Φωτογραφία αρχείου.