Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά την επίθεση εναντίον ενός ξενοδοχείου στο Μογκαντίσου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ.

«Οι μουτζαχεντίν μας βρίσκονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Σέντραλ και επιτέθηκαν χωρίς φόβο», δήλωσε ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, στρατιωτικός εκπρόσωπος των σεμπάμπ. «Ο στόχος είναι να σκοτωθούν οι αποστάτες (σομαλοί) αξιωματούχοι» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα είπε ένας αστυνομικός υπάρχουν επίσης «πάρα πολλοί τραυματίες, πολλοί από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά».

Πολλοί υπουργοί, βουλευτές και άλλοι σομαλοί αξιωματούχοι βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης, δήλωσε μια πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας. Δεν είναι σαφές αν η επίθεση είναι σε εξέλιξη.

«Σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, πυροβολισμοί και υπάρχουν θύματα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Κεντίγε, ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται πως αρχικά εξερράγη ένα παγιδευμένο όχημα και στη συνέχεια ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και πυροβολισμοί ξέσπασαν μέσα στο ξενοδοχείο.

Δυτική πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας έκανε λόγο για δεκάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες, και δήλωσε πως μέλη της κυβέρνησης -μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρός της- και βουλευτές βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της επίθεσης.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», δήλωσε η πηγή αυτή, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να επιβεβαιώσει αν η επίθεση συνεχίζεται. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

Πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από το ξενοδοχείο, σύμφωνα με εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι μουτζαχεντίν μας βρίσκονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Σέντραλ και επιτέθηκαν χωρίς φόβο», δήλωσε ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ, στρατιωτικός εκπρόσωπος των σεμπάμπ. «Ο στόχος είναι να σκοτωθούν οι αποστάτες (σομαλοί) αξιωματούχοι».

(Φωτογραφία αρχείου)